Хидроизолация на вкопан воден резервоар

юни 16

 

Необходимостта от вода води до намиране на специфични решения при направата на водни резервоари. Нетипичен е случаят, при който съществуваща стара постройка за съхраняване на земеделски сечива, изградена от бутобетон, беше трансформирана във  вкопан резервоар за събиране на дъждовна вода. Истинско предизвикателство от страна на собственика.

Решението е да се затворят съществуващите отвори (врата, прозорци), да се изчислят детайлите като се обърне внимание на хидростатичния натиск и предотврати проникването на подпочвени води, използвайки подходящи хидроизолационни системи.

Изпълнението изисква най-вече добра подготовка на основата като гаранция за качествено полагане на хидроизолационните материали. В случая включваше премахване на слаби, несвързани части, обработка на отвори от разпонки и места със стърчаща арматура, отваряне и трайно хидроизолиране  на  съществуващи пукнатини. Почистване до здраво, подмазване, грундиране, подготовка за полагане на площна хидроизолация.

Площната хидроизолация включва полагане на дълбоко проникваща, кристализационна изолационна суспензия, сертифицирана за контакт с питейна вода.

Връзката „под-стена” и „стена-стена” е обработена с високоеластична мазана двукомпонентна хидроизолация, устойчива на хидростатично налягане и с поставена хидроизолационна лента в първия слой.

С качествено изпълнение на комплексните мерки се гарантира нормална експлоатация на съоръжението.

Повече снимки от работата ни по този и други обекти ще откриете в галерията:

preustroena-postroika.jpgstara-postroika.jpgvoden-rezervoar-ot-butobeton.jpgpostroika-preustroena-v-rezervoar.jpgpodmazvane-na-rezervoar-za-voda.jpgpodmazvane-na-stena.jpgpochistvane-na-voden-rezervoar.jpgpodmazvane.jpgizolacionna-suspenzia.jpgpodmazvane-na-rezervoar.jpgpolojena-suspenzia-predi-izolacionna-lenta.jpgmazana-hidroizolaciq.jpgmazana-izolacia.jpgpurvi-sloi-na-izolaciata.jpgrezervoar-za-piteina-voda.jpgsled-hidroizolirane.jpgmazana-hidroizolacia.jpgrezervoar-butobeton.jpgrezervoar.jpgvkopan-rezervoar-za-voda.jpgpredi-hidroizolirane.jpgpredi-mazana-hidroizolacia.jpgrezervoar-predi-da-bude-izoliran.jpgvoden-rezervoar-predi-izolacia.jpgvoden-rezervoar-hidroizoliran.jpgvoden-rezervoar.jpg