Хидроизолация на негативната страна в технически помещения близо до голям водоем (ФОТО: Преди/След)

фев. 03

В този случай, поради редица причини нямахме възможност да достигнем външната страна на стените. Водата беше проникнала през конструкцията, на места толкова силна, че „избутваше” хидроизолационния материал от повърхността, върху която са се стремили да го положат ползвателите на съоръжението, преди да се заемем с решаване на проблема.

ПРЕДИ:

Преди изолация

СледПреди

СЛЕД:

След полагане на мазана хидроизолацияИзползвахме специални инжекционни системи, в зависимост от състоянието и ограничения достъп, за да спрем водата под налягане – бързоекспандираща пяна, както и инжекционния материал KOSTER KB-PUR 2 IN 1 – водореактивен полиуретанов предполимер, положен след овладяване на т.н. директни течове.

ПРЕДИ:Преди хидроизолиране

СЛЕД:

След хидроизолиране - ОрмигонПоследва възстановяване на обрушените стени и полагане на мазана хидроизолация с продукт, който представлява минерално покритие с отлични капилярни изолационни свойства. Кристализиращите вещества, които проникват дълбоко в порите и капилярите, запълват ги и влизат във взаимодействие с влагата и съставките на субстрата, образуват кристали и създават изолационен ефект.

ПРЕДИ:Предишният опит да се хидроизолира съоръжанието е явно неуспешен

СЛЕД:

След нашата намеса, хидроизолацията е успешнаПрепоръчително е да се направи защитна шпакловка, за да не се разрушава хидроизолационния слой при ежедневната работа в съоръженията.

ПРЕДИ:

Преди полагане на качествена хидроизолация

СЛЕД:

Ormigon-izolacii
Качествено хидроизолиране от Ормигон